zaterdag 27 juni 2015

Tuin

De freubelzin ontbreekt hier volledig dus bij deze geen kaartje maar een tuin-update!
 
Weten jullie nog hoe in 2013 onze hele tuin een bouwput was en we (helaas) afscheid moesten nemen van de lekke vijver??
Inmiddels zijn we 2 zomers en heel veel planten kopen verder, alles groeit en bloeit en we zijn er helemaal blij mee.
 
 
De tuin rond Pinksteren, veel groen dus het belooft wat en we zijn heel benieuwd hoe het er na de Engeland reis bij zal staan

 


 
 
En deze week met inmiddels bijna uitgebloeide uienbollen maar eindelijk ook zomerbloeiers in potten en bakken

 
In de rechtse pot toch weer een "mini-vijver" (alleen plantjes, geen vissen) waar af en toe een heel klein fonteintje spuit (op zonne-energie) maar natuurlijk net niet toen ik de foto nam hihi!!


De grote stenen van het terras bevallen heel goed. Een stel oude gewassen grinttegels zijn omgedraaid en nu een lekker breed pad naar achteren.

 
De clematis in de boog op het pad staat op open gaan, net als de astilbes, lavatera, malva, ridderspoor, hortensia's, lythrum en nog meer vingerhoedskruid dus....wordt vervolgd!!
 

Een klein hoekje bij het keukenraam met allemaal zink. Het boompje hadden we al voor vertrek naar Engeland en dat heeft het zwaar te verduren gehad. Het komt gelukkig wel weer bij en weggooien doe ik niet zo snel als "er nog leven in zit"..................
 
 
Ons huis vanaf de achterkant. Er schijnt een hittegolf aan te komen dus dat wordt niks doen en heerlijk met een boek onder de parasol..........ik verheug me er nu al op!!!
 
Fijn, zonnig weekend!!
 

dinsdag 23 juni 2015

Knutsel Daisy

Aan de jarige Alina heb ik dit kaartje met Knutsel Daisy DDS3340 gestuurd.
Het is het eerste kaartje na de vakantie en ik moest er weer even helemaal inkomen.
Gelukkig weet ik dat ze sowieso niet van bloemen, lintjes en strikjes houdt dus ik kon het vrij "simpel" houden.
 
 
De basis is een witte kaart van 11x15 cm.
Het designpapier is van het Pretty Papers Bloc PB 9121 "Shabby Chic". Het middelste stuk is uit de grootste postzegel CR1223 van MD gestanst en alle randen zijn bewerkt met Memento "Potters Clay" inkt.
Daisy is ingekleurd met Promarkers en gedeeltelijk uitgeknipt.. Op de lamp, schaar en hartjes zit Glossy Accents. De hartjes zijn gemaakt met een Cuttelbugstansje en ook met Promarkers gekleurd..
In Engeland heb ik weer wat bladen met "goodies" gekocht en daar zijn de stempels van het rondje en de teksten Happy Birthday en With LOVE van.
 
 Fijne dag,

zondag 14 juni 2015

Terug van vakantie

Hallo blogdinnetjes,

Zo ben je weg en zo zit je weer in je dagelijkse routine: de was en tuin zijn weer aan kant en de vakantiefoto's zijn uitgezocht/bewerkt dus ik laat jullie er vandaag graag wat van zien..... het is best veel dus ik hoop dat jullie het volhouden!
Zoals ik al eerder schreef: we hebben genoten ook al was het bar koud door de vrijwel dagelijkse harde wind maar alles beter dan regen en die hebben we dus gelukkig amper gehad en zoals jullie zien ook wel zonnige dagen tussen door en dat kwam voor het tuinieren helemaal goed uit.
 
       

Behalve vakantie vieren was het vooral de bedoeling om van de saaie kale tuin van de dametjes iets leuks te maken en daar hadden we al behoorlijk voor ingeslagen (Tuinland, Action, Lidl etc.etc.). Na enig overleg, inventaristie en diverse ritten naar tuincentra, kwekers en bouwmarkten konden we aan de slag.
Het viel vies tegen want de grond leek wel beton en er was vrijwel geen doorkomen aan. Ook nog overal bouwpuin dus geen border zoals de bedoeling was maar plantgaten en trellis (van Ikea en werkelijk schitterend) met vuurdoorn met gele bessen zodat het er in de winter ook een beetje leuk uitziet, kamperfoelie en clematis tegen de muur met wat kleine planten er voor. Tegen de achtermuur rechts een vlinderstruik (die gelukkig al enorm uitliep dus dat wordt een leuke hoek) en links een hortensia in een pot want daar zat een ijzeren deksel van het een of ander dus konden we helemaal de grond niet in.


De achtertuin ligt op het Westen en dat is natuurlijk wel heerlijk thuiskomen na een lange werkdag. Daar ligt ook de verbouwde eetkeuken en die is wel zo gaaf geworden dus die laat ik ook even zien.


Wat leuke doeken, plantzakken en een mini-moestuintje en verder potten en bakken gevuld.


Ook de voortuin was een grote woesternij maar na er een hele dag gewroet, verplant en geknipt te hebben (3 zakken troep!) en een hanging basket bij de voordeur ziet ook die er weer leuk uit.
 

Nu maar hopen dat we toch nog zomer krijgen dit jaar (wat valt het weer tegen na een paar mooie dagen) zodat ze er na het werk en in het weekend van kunnen genieten. Gisteren hadden ze de vrienden uitgenodigd voor de BBQ en die vonden het ook allemaal heel leuk geworden dus..happy!  


Ben en ik zijn ook nog op pad geweest:



Hadrians Wall (Romeinse tijd en bedoelt om invasies uit het Noorden tegen te gaan) bezocht. Eerst in Wallsend, dichtbij Newcastle waar in het Segedunum Museum een speciale tentoonstelling was waar Laura 2 ton voor had "opgehaald" bij sponsoren, dus dubbel leuk om te zien. Op een enkele plaats na is er niet heel veel meer van over want de stenen waren maar wat welkom voor de huizenbouw in de regio.


De laatste zondag zijn we nogmaals de muur langs maar dan een stuk verder weg want zoals jullie op deze kaart zien liep hij van kust naar kust dus als je wilt kun je dagen rijden. Op die route ook nog het Romeinse stadje Corbridge met enige boetiekjes bezocht en daar met z'n 4tjes genoten van een high tea!



Alnwick Castle


Hier zijn alle "bezemsteel-vliegscenes" uit Harry Potter opgenomen -wij hebben de moderne vliegles maar overgeslagen maar de deelnemers groot en klein hadden wel dikke pret!!. Ook de Kerst-aflevering van Downton Abbey is hier gefilmd, helaas mocht er binnen niet worden gefotografeerd.

Het mooist zijn hier echter de tuinen!
 
      



                                       

We zijn met een gids door de Poisson Garden gelopen en dat was een openbaring! Nooit geweten dat heel veel van de planten in onze eigen tuin  zo dodelijk zijn. Op TV zie je wel dat bij een moord cyankali of rattengif is gebruikt, nou een bordje akelei, vingerhoedskruid, hosta en lavendel doet ook wonderen als je van iemand af wilt whahhaaaaaaa!!

                
Cragside:
 
Het fantastisch mooie Victoriaans landhuis van Lord Amstrong met authentieke inrichting en het eerste huis in de wereld dat hydro-electriciteit had en..alles werkt nog steeds!

Hoog op een berg gelegen, een eigen meer met boothuis en een enorme aangelegde tuin vol bezienswaardigheden maar met name een onwijze hoeveelheid rhododendrons in verschillende kleuren. Helaas stormde het die dag dus we mochten/konden niet over de bovenliggende route en de wandelpaden tussen al die hoge bomen door hebben we ook maar overgeslagen.
In de 2e week zijn we met de trein -prachtige reis langs de kust - naar Edinburgh gegaan.
Wat een fantastische stad die bestaat uit Old Town, hoog gelegen en New Town waar ons hotel was, gescheiden door een brede straat en een prachtig park waar onder de spoorrails lopen.



De grootste blikvanger is Edinburgh Castle, hoog op de berg.........puf puf puf hihi!! Op een van die banken hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten om even bij te komen! Is toch niet te geloven dat onder al die bomen de treinen voorbij rijden?
Bij het Castle begint ook de Royal Mile, een wandeling door Old Town tot aan Holyrood Castle waar de Queen altijd logeert als ze naar het Hoge Noorden komt.
Er achter is nog een stuk van de vulkaan te zien waar Edinburgh op staat (nooit geweten!).
Op hetzelfde terrein is ook de beeldschone ruïne van Holyrood Abbey.

                                                           
Tot slot nog een kiekje van Silas, waar we vrijwel elke dag mee hebben gewandeld en die het ook helemaal leuk vindt in de tuin.
  
Wat een heerlijke zon op deze laatste foto, hopenlijk komt die hier ook weer heel snel terug.
Vanavond kom ik weer eens bij jullie kijken en wie weet ga ik volgende week ook wel weer aan de freubel maar het kriebelt nog niet echt.
Lieve groetjes en heel veel dank voor alle leuke reacties bij mijn automatisch geplaatste kaartjes!

donderdag 11 juni 2015

Sometimes I wish.................


Het is heerlijk weer en Don is in zijn element in het zwembad.
Deze kaart is tevens mijn DT-bijdrage op het Don&Daisy Blog.
Ik had deze kaart automatisch klaargezet, bij D&D is het goed gegaan maar hier op de een of andere manier niet dus ik doe het gewoon even over.
 
 
 
 Een kaart zonder leuk DP, dat heb ik geloof ik nog niet eerder gedaan. De inspiratie heb ik opgedaan bij Cornelie (3e kaart) al lijken onze kaarten uitsluitend qua kleur nog een beetje op elkaar want met de "ruiten" die ik meende te herkennen zat ik er dus goed naast hihi!!
De basis is een standaard blauwe kaart met er op witte cardstock bewerkt met Design Folder Extra DF3410. De bijbehorende stans zowel met groene als blauwe cardstock gebruikt. Aan de bovenkant alleen de ruiten geplakt die "er uit vallen" en onderaan de overblijvende kaders en die heb ik "overlappend" op elkaar geplakt...ik vind het zo allemaal net zwembadtegeltjes.
Swimming Don Dds3347 is ingekleurd met Promarkers, daarna uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Op de bril zit Glossy Accents.
Als waterdruppels heb ik met blauwe inkt de spatten van Clearstamp EC0138 "Eline's Words" gebruikt. Verder nog wat dew drops in diverse kleurtjes er bij geplakt.
Splash is een rub on en "Sometimes I wish...." komt uit een stickerboekje van de Wibra.
Tot slot blauw/witte bakerstwine met een visje aan de onderkant.

Deze kaart heb ik in mei naar Moritz gestuurd want hij ging heerlijk een weekje naar Kreta met zijn ouders.

Met Tilda en haar lieve paardje


ben ik winnaar geworden bij Totally Tilda en mag ik gaan shoppen bij The Ribbon Girl, woop woop happy!

Als jullie dit lezen zijn wij bijna thuis.
We hebben het heerlijk gehad in Engeland, genoten van de dametjes en Silas, hun minituintje ziet er nu gezellig uit en we hebben er zelfs 2x in kunnen zitten! Daar was nl. geen hittegolf zoals hier en in Edinburgh was het zoooo koud met een loeiharde ijzige wind dat we spijt dat we de winterjassen hadden thuis gelaten maar wel bijna alle dagen droog dus vrijwel alles wat we wilden doen/zien is gelukt.
Zodra ik op orde ben zal ik wat kiekjes laten zien maar dat kan nog wel even duren......
 



Challenges:

zondag 7 juni 2015

I love dinos



Vandaag wordt achterneefje Moritz 6 jaar. Onze laatste vakantieweek is aangebroken dus een bezoekje aan de kleine glimworm moet tot eind van de maand wachten maar gelukkig was de kaart er wel op tijd! Hij is helemaal weg van dinosaurussen en in zijn speelkamer is een hele wand er mee behangen......ik zou geen oog dichtdoen na het zien van al die monsters maar hij en zijn vriendjes vinden het helemaal te gek!!!!


Uit witte cardstock heb ik een kleine easelkaart gemaakt.
Het DP zag ik op internet en het is geprint op stevig, een beetje glanzend papier.
De blauwe wolkjes zijn van Memorybox en verhoogd opgeplakt zodat het ezeltje mooi blijft staan.
De enige gratis digi is van Dearie Dolls en natuurlijk heb ik weer gekleurd met Promarkers in de kleuren die ook in het papier terug komen. De tekstjes zaten op weer een ander velletje en zijn allemaal uitgeknipt en verhoogd opgeplakt........ROOAARRRRR "lol"!!!!!!!!!


Inmiddels is hij volop aan het wisselen (jammer!!), helemaal weg van voetbal en sinds een paar maanden zit hij in het mini-elftal van de plaatselijke club dus de kaart voor volgend jaar zit al in mijn hoofd.......zo leuk om al die dingen uit zijn leventje op een kaartje te kunnen verwerken.

Fijne zondag,