zaterdag 29 augustus 2015

HERFST

Marianne Design heeft deze maand heel veel nieuwe herfstartikelen uitgebracht en daarom heeft Judith HERFST als thema gekozen voor de nieuwe challenge op het Don&Daisy Blog die vandaag begint.


Ik heb een klein standaard ecrukleurig kaartje van 12,5x12,5 gebruikt dat nog op mijn bureau lag na het maken van de kerstkaarten die ik een tijdje geleden heb laten zien.
Er op DP "Shabby Chic" PK9121, de randen met Vintage Photo bewerkt..
Houthakkende Don is uit het knipvel DDK3210 en ik heb hem op een kant en klaar gekochte Kraft-tag geplakt en ook hier zijn de randen bewerkt met Vintage Photo.
Zoals altijd met knipplaatjes heb ik ook hier weer de Promarkers gebruikt voor wat meer kleur, glans en diepte en ook de streepjes witte gelpen ontbreken hier niet. 
Marianne Design heeft ook een hele leuke kale boom op de markt gebracht maar aangezien ik die al had van Memorybox ga ik nu dus "vreemd" en ook de wolkjes zijn van dat merk, de randen  bewerkt met correctievloeistof. 
Wel nieuw van MD zijn Acorn&leaf LR0373 en de grashark LR0374, de bonte bladeren zijn deels gestanst en deels van Xenos.

Doen jullie weer gezellig mee??

Fijn warm en zonnig weekend,




maandag 24 augustus 2015

Gefeliciteerd

Twee dagen achter elkaar iets op mijn blog, dat gebeurt eigenlijk nooit maar ik zag in het weekend weer zo'n leuke challenge bij Freshly Made Sketches en hij loopt nog maar een paar uurtjes dus hup.....snel plaatsen!
 
 
 
 
De basis is een witte kaart van 14x14 cm.
Er op groen DP en daar op glanzend cardstock dat is geembost met een Designfolder Extra van Marianne Design. Met de stans die daar bij hoort uit het groene DP 2 takjes gemaakt.
De bloemetjes zijn van SU, de vlindertjes vlindertje is gemaakt met een klein Mireille ponsje, Gefeliciteerd is van Crealies en de sequins in oranje en groen zijn uit eigen voorraad.
 
Dit was het voorlopig, kom nu pas zaterdag weer met een kaart want Don&Daisy zijn terug van vakantie en hebben ook zin in een challenge!
 
Groetjes,
 

zondag 23 augustus 2015

& don't forget to smile

Straaalend weer maar ook een loeiharde wind uit de verkeerde richting dus niks in de tuin vandaag want we kregen er spontaan heel veel broodbeleg uit de lucht bij die vol pluizen en ander klein spul zit *lol*!
Wel jammer maar we hebben toch al volop genoten de afgelopen dagen en als de berichten kloppen is het na wat regen op maandag en dinsdag gewoon weer zomer en gaan we door met genieten!

Vandaag is Durvina jarig en daar heb ik dit redelijk strakke kaartje helemaal zonder DP (best eens leuk om te doen!) voor gemaakt. Omdat er nog van alles op mijn bureau lag ben ik gewoon verder gegaan met het camerathema.


De basis is een witte kaart met fuchsia en roze cardstock. Uit grijze cardstock een tag gesneden, de randen met zwarte inkt bewerkt en er allemaal mini-cameraatjes van de MD-Phone op gestempeld met hier en daar wat zilveren sequins er tussen. Het &-teken is van Project NL van MD en daar heb ik met zilveren gelpen stiksteekjes op getekend.
De tekst op de witte fishtail hoort bij het MFT-stempeltje, een hartje en fuchsia sequin er op en vastgezet met 2 nietjes.
Het stempeltje is Pure Innocence "Little Shutterbug" van MFT, ingekleurd met Promarkers en daar heb ik ook het ruitenstofje van haar jurk mee getekend, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt.
Ook de cameraatjes zijn van Project NL en hebben een sequin als lens en rondom heb ik een  contrasterend randje getrokken.
De filmstrip is van Kaiser Kraft, de smiley van de MD-Phone.
Op de hartjes, de camera van het stempeltje en het hartje in het haar zit Glossy Accents.

Mieke mailde dat ze direct bij het openen van de envelop dacht "leuk, Irene doet aan onze challenge mee"


en wat ook heel leuk is.........................hij staat in de



Fijne dag,


 
Challenges:

donderdag 20 augustus 2015

Merry Christmas

Donderdag en kerstkaartdag en deze keer heb ik wat zitten zoeken op challengeblogs voor de nodige inspiratie want zelfs met het afgelopen natte herfstweer kwam ik niet echt in de stemming, gelukkig is de zomer weer terug en Kerst nog ver weg!!


De basis is een rood kaartje van13x13 cm.
Er op groen DP van Carta Bella "Christmas Time", de randen een beetje gedistressed met een schaar zodat er een wit randje ontstaat.
Met 2 Spellbinder Circles 2x een rode rand gestanst en er in een cardtopper van MD die ik weer een beetje extra heb gekleurd met Promarkers. De tekst er onder is uit een ander velletje van het DP geknipt, verhoogd opgeplakt met 2 kleine sneeuwsterretjes aan de uiteinden.
Er naast een grote denneboom van MD, 2x uit snowpaper gestanst voor volume en er rode hotfixsteentjes op geplakt. Ook de sneeuwsterren op de rode rand zijn van MD en daar zitten groene hotfixsteentjes op. De houten lettertjes JOY eerst wit gemaakt en er daarna Stickles op gedaan voor de extra bling.
Lieve groetjes,
Challenges:
 

zaterdag 15 augustus 2015

Lachen!

                                                          
Soms zie je zo'n leuke challenge en dan moet je gewoon mee doen!!
Met het stralende zomerweer van de afgelopen weken is geel ineens niet meer zo'n moeilijke maar juist een heel vrolijke en frisse kleur en al helemaal in de vereiste combinatie met wit en zwart!


De basis is een kleine kaart van 15x11 cm.
Het DP is van Jillibean Soup "Yellow Sugar". De randen heb ik met zwarte inkt bewerkt en aan de boven en onderkant een zwarte notebookedge gemaakt met een Spellbinder.
Met de COL 1388 van Marianne Design heb ik het frame en de phototurners gemaakt uit hetzelfde cardstock als de notebookedge. Ook het piepkleine cameraatje is van Marianne Design en hoort bij Project NL COL1389. Daar zijn ook de stempels "lachen"-hier wit gemaakt met gelpen-,"leuk leuker Leukst"  en "Hi" van! 
Het filmrolletje is gemaakt met een stempel van KaiserCraft en een beetje golvend opgeplakt met foampads, de smileys zijn allemaal van de stempel die bij de MD-smartphone COL1359 hoort.
De stempel in het frame is "oh Snap van MFT a la Mode", ingekleurd met Promarkers en een veegje witte gelpen.

Mieke zit in het DT van Cards&Scrap en heeft zelf ook aan deze challenge meegewerkt. Dit kaartje heb ik dus aan haar gestuurd en ik hoop dat ze inmiddels echt weer wat te lachen heeft!!
 
Graag wil ik bij deze Anja welkom heten als nieuwe volger, leuk dat je er bij bent!!

Nu de bekendmaking van de winnares van de vrijkaarten voor de beurs in Den Bosch!!
Er waren 30 reacties op de blogpost maar veel blogdinnen vonden het ook te ver, anderen reageerden alleen op de kaart voor onze vrienden en zo bleven er slechts 8 over die lieten weten wel in aanmerking te willen komen voor de vrijkaartjes.
 
 
Ik heb Ben laten grabbelen en de gelukkige is ................................................
 
 
Dikke proficiat, ik ga je een mailtje met de kaarten sturen!                   

dinsdag 11 augustus 2015

Together always en VRIJKAARTJES DEN BOSCH!!!!!!

Vrienden Hetty en Theo waren onlangs 50 jaar getrouwd en voor die speciale dag heb ik deze kaart gemaakt.


De basis is een kaart van 15x15 cm gesneden uit witte cardstock.
Het DP is van Webster's Pages "Sunday Picnic & Every Day Poetry" en de randen zijn bewerkt met Vintage Photo, net als de randen van het afdrukje. Van een 2e velletje heb ik de bloemen en al die kleine vliegjes uitgeknipt en hier extra opgeplakt zodat ze voor een deel ook het afdrukje omlijsten. De fles met HAPPY stond weer op een ander velletje maar vond ik hier helemaal leuk bij!
De enige digi "Tom and Tilly" is van Mo Manning en ook al zijn Hetty en Theo stukken vlotter dan dit stelletje: de paartjes van Mo zijn en blijven voor mij de leukste als mensen al zo lang bij elkaar zijn!! Oranje is zoo niet een kleur die vriendin Hetty draagt maar ik heb me met het inkleuren laten leiden door de oranje bloemetjes van het DP.
50 is gemaakt met een stans van Memorybox.
Ik heb van alles in mijn hand gehad voor de rechterhoek en uiteindelijk (vol twijfels??)deze samengestelde bloem met besjes en kleine rozenknopjes gemaakt. Het geheel is op een hartje van Joy geplakt dat uit weer een ander stukje DP is gestanst.

Dan heb ik nog iets waar mijn blogdinnen vast heel blij van worden.........vrijkaartjes !!!!


Ik kreeg een heel leuke mail van Robin van JES BV of ik reklame wilde maken voor de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch en dan zou ik 2 vrijkaarten krijgen. Eerlijk gezegd denk ik dat je daar niet eens meer reklame voor hoeft te maken want het schijnt een van de leukste beurzen te zijn maar ik heb Robin eerlijk gemaild dat ik het dolgraag zou doen maar de afstand veel te groot vind en daarom dus geen gebruik van de kaartjes zou maken. (Weet zij veel dat ik een dame op leeftijd  *lol* ben die compleet versleten is na een beursbezoek en dan ook nog eens ruim een halve dag onderweg met bus en trein........ik dacht het toch echt niet ). Kreeg ik een uurtje geleden een super leuke mail terug dat ik toch 2 vrijkaarten krijg....nou daar maak ik dolgraag 1 van jullie blij mee dus.......reageer maar en dan trek ik zaterdagavond een naam uit de hoge hoed!!

Lieve groetjes,
 
Challenges:

zaterdag 8 augustus 2015

New canvas/new beginning

                          Vandaag begint Nicole aan een nieuw avontuur, haar eigen webwinkel
                                                                                                     
Om haar te feliciteren en heel veel succes te wensen heb ik dit kaartje gestuurd.

 
De basis is een kleine kaart uit glanzende witte cardstock. 
Er op lila cardstock en dan weer hetzelfde witte cardstock van de basiskaart.
Rondom met lila stift een stikstreepje getekend en met lila inkt en de Gorgeous Grunge stempel heerlijk aan het spetteren geslagen!!
De enige digi is "a new canvas"" van Saturated Canary en die heb ik uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Natuurlijk weer ingekleurd met Promarkers en het standaard veegje witte gelpen en omdat op de shopsite de kleur lila voorkomt en ze ook zo'n groene broek heeft was de kleurkeuze snel gemaakt hihi!  
Ook de 2 hartjes (Memorybox) van haar logo heb ik terug laten komen en op het canvas geplakt.
                                      
De tekst is van Ginger's House, altijd gratis mee te nemen en vaak heel erg leuk en toepasselijk! Hij is geprint op het lila cardstock dat weer is gemat op het witte, 2 paarse hotfixsteentjes er op en het geheel ook weer verhoogd opgeplakt met foampads.
 
Met deze sterkaart ben ik in de top picks gekomen bij HollyJolly Christmas en wat ik nog leuker vind.....................
 
 
Marianne Perlot liet me weten dat hij straks op de KREAVAK in Utrecht bij Kippers boven in de "kerstboom" van creaties komt te hangen, glim glim glim *lol*!
Ik heb Kippers gemaild en gevraagd of ze er een foto van willen maken en kreeg direct een heel gezellige reactie......wordt dus vervolgd!!!
 
Als jullie dit lezen zijn wij onderweg. Zoals zo vaak...weken niets of alles in 1 weekend dus we rijden eerst naar het Zuiden en morgen naar Noord-Duitsland om te genieten van de kleine Moritz.
Super gezellig allemaal maar of ik er echt heel blij van word met deze temperaturen??
 
Fijn weekend allemaal,
 
Challenges:
 

zaterdag 1 augustus 2015

YOU

Op deze heerlijke zaterdag laat ik weer een kaart voor Mieke zien die wel heel goed bij haar intensieve revalidatie/sportprogramma past.
Ze werkt heel hard aan haar herstel maar ooh wat heeft ze het zwaar nu ook de Prednison drastisch naar beneden is gebracht. Er is wel een lichtpuntje: haar gezinnetje is ook 2 weken naar Zwitserland gekomen, wat zullen ze allemaal blij zijn!!

 
De basisvorm is van DutchDoobadoo uit Kraft en lila DP uit mijn voorraad. Rondom met gelpen een witte rand getrokken voor het contrast.
Het grijze papier is de binnenkant van een grote envelop die ik ooit kreeg, de planken zijn uit een klein blokje van de Wibra en alle hoeken heb ik afgerond.
De enige digi is "fitness girl" van Redonkadoodles, voor mij een totaal nieuwe naam. Zoals altijd ingekleurd met Promarkers en een veegje witte gelpen. Rondom met grijze pen wat stiksteekjes getekend.
Met grijze Memento "to do" en "done" en de tiretracks gestempeld (rubber stempels Hema), SOAR is uit een ticket van Tim Holtz geknipt en achter een paperclip geschoven.
Een heel toepasselijke tekst van internet is uitgestanst met de COL 1389 "Pocket card & marks" van Marianne Design en daar is ook de pijl uit het lila DP van, de randen extra aangezet met zwarte pen. Ook hier de grijze Memento inkt gebruikt voor de SU-Grunge-spetters en wat vegen hier en daar.
Het ronde lila "ding"  zat al tijden in een doosje en kwam nu goed van pas......wie wat bewaart..... 
Uit zilver en lila metallicpapier sterren gestanst met een DesignFolder Extra van MD en tot slot voor de leuk nog 2 stukjes washitape van de Wibra opgeplakt.

Namens Mieke wil ik iedereen die gehoor heeft gegeven aan mijn "oproepje" heel heel hartelijk bedanken. Ze was zooo blij verrast met al die post en dat was nou precies de bedoeling.

Met dit heerlijke weer ga ik ga weer in de vakantiestand dus na een vol kaartenweekje wordt het weer even stil op mijn blog, fijne zonnige week allemaal!





Challenges:

TCPC/words
ILP/3 or more layers
ABC/O=open/anything goes