zondag 29 november 2015

CAS-Kerst

Zoals beloofd laat ik nu de creaties zien die ik bij Stella heb gemaakt.
Dat was dus een hele uitdaging want al doe ik zelf ook steeds minder op mijn kaarten........dit is pas echt CAS!!
Thea was er ook met haar leuke nieuwe spullen en over de winkel aan huis van Stella zal ik hier maar niet beginnen. Als we de volgende keer bij mij gaan freubelen komt ze met een aanhangwagen whahhaa!!
We hebben heerlijk gekwebbeld (veel te snel om zo'n leuke dag!!) maar zijn ook productief geweest en met een paar heel goede tips/trucs, 3 kaartjes, een heleboel gestanste woordjes en wat lieve "meenemertjes" ging ik helemaal blij naar huis! 


Mijn eerste ieniemieniekaartje!
De heuvel is gemaakt met een stans van Lawn Fawn. De kerstboom (van Thea) is van SU en uit mijn eigen papier ( Daisy&Dandelion -Penelope&Percy) gestanst en de mooie enamel dots en het touwtje zijn van Stella (zo'n touwtje is haar handelsmerk *lol*). Meer zat er niet op maar ik heb best moeite met die "lege" kaartjes en heb er thuis met SU-Soft Sky inkt de kleine sneeuwvlokjes van een clearstamp van Fiskars nog bij gedaan.


Nog zo'n klein kaartje en er op DP uit hetzelfde pad als hier boven genoemd, schitterend hoe de sneeuwvlokken er dik op liggen en glanzen. Het vogeltje (weet niet meer van welk merk) heeft niks met kerst te maken maar op Stella's kaarten vond ik het altijd al zo leuk dus wilde het heel graag gebruiken. We hadden er donker aqua cardstock onder geplakt maar ik vond de kleur bij nader inzien toch net te afwijkend dus ben er met een zilverpen overheen gegaan en zo past het weer bij de zilveren sequins en het touwtje met een beetje zilver!


Hier heb ik van Thea de berkenboom-embossingfolder van SU gebruikt en heel subtiel heb ik hier en daar met een bruin Derwent-potlood de diepere gedeeltes benadrukt. Het schattige hertje uit kurk is van Stella (weet geen merk) en daar heb ik thuis met witte gelpen wat stipjes op gezet en met bruine pen een oogje en mondje getekend. De twee houten sterren zijn van Xenos en die heb ik wit gemaakt en daarna weer een beetje met Vintage Photo bewerkt en er minimaal Stickles op gedaan. Een beetje sneeuw moest er van mij toch bij dus onderaan heb ik in natte lijm wat bolletjes strooimateriaal gedrukt.
Bovenaan nog een jutekoordje en zo zijn het 3 kaarten a la Stella met ook nog een beetje Irene......leuk leuk leuk!!

Deze bofbips heeft al heel vroeg pakjesavond want: gisteren bracht de post deze bij GerJanne gewonnen  verjaardagscandy


en ook het girafje dat ik bij Margo had gewonnen.  

En zojuist zag ik dat ik met schaatsende Daisy


in de top 3 ben gekomen en daar mag ik 2 Boogaboo digis uitzoeken.
                
                                             

Lieve groetjes, ik ga weer snel verder met de kerstpost!!





Challenges:

Cuttlebugmania/embossing
HJC/embossing
ABCC/X= 4x4
PolkaDoodles-48/white + one other colour

donderdag 26 november 2015

SU-kerst

Zoals ik vorige week al vertelde had ik 2 heerlijke freubelafspraken met dinnetjes hier uit het Hoge Noorden.
De eerste was Mieke die al enige jaren regelmatig even aanwipt als ze voor de zoveelste keer naar het Martini Ziekenhuis moet dat op geen 10 minuten van ons huis ligt. Vaak dus alleen even bijpraten en een kopje koffie maar zo af en toe ook een echte echte hobby-afspraak en dat is elke keer weer genieten!!!
Nu had ze de nieuwste sneeuwvlok van SU bij zich dus aan de slag! Maar zoals ik al eerder schreef: ik heb zo'n moeite met stempelen.........niet te geloven! Of er nu wel of niet een zacht matje onder ligt, ik krijg het niet voor elkaar om iets aan alle kanten even mooi op papier te krijgen. Dus weg met al die mooie inkten en op Mieke's aanraden gestempeld met Versamark en daarna gepoetst met schitterende PanPastel-kleurtjes in blauw en brons. Nog nooit eerder gedaan en ook daar moet ik echt nog op oefenen maar zo leuk om eens iets heel nieuws te doen!! Ook dit was dus niet overal perfect maar met een beetje snij/knipwerk en een mooie tekststempel met witte embossingpoeder op een stuk Kraft is dit het resultaat.
 

Hier is de tekst met een Spellbinders uitgestanst en heb ik met witte gelpen kleine stipjes gezet.
 
 

Beide kaarten zijn gemaakt uit glanzende witte cardstock en het gestempelde is gemat met Kraft.
De bronskleurige vlokken hebben in het echt een schitterende glans en daarom heb ik ook voor een bronskleurig glimmend strikje gekozen. 
De houten sneeuwvlokken zijn bewerkt met bronskleurige Stickles en verder nog wat heel kleine sequins er bij geplakt voor nog meer bling.
De tekst is hier met een stans van Crealies met een stiksteekje uitgestanst.
Ik vind het super mooi, jullie ook??

Het weekend laat ik zien wat ik bij Stella heb gemaakt, heel anders maar ook zooo leuk!!

Een warm welkom aan Ellen als nieuwe volger, leuk dat je er bij bent!

Lieve groetjes,


Challenges:


woensdag 25 november 2015

Let's celebrate

Vandaag staat dit feestelijke kaartje op het Don&Daisy Blog, even iets heel anders tussen al die kerstkaarten door !!


De basis is een standaard blauw kaartje uit glanzende cardstock.
Het DP is Forever Friends "Pink Parfait", de randen bewerkt met roze inkt.
Het happy birthday liedje heb ik van internet en de randen zijn bewerkt met blauwe inkt.
Er onder uit roze cardstock de Craftable Basic Shape Rectangle CR1334 die ik zelf passend heb gemaakt door hem meerdere keren te stansen en daarna op maat te knippen/plakken.
De enige zingende Daisy is van het knipvel DDK3207 en als vanouds heb ik haar extra gekleurd met mijn Promarkers. Ik heb haar oogjes, wenkbrauwen en een neusje gegeven en er ook een luidkeels galmend mondje op getekend.......je hoort haar bijna zingen hihi!!!!
In haar oor een paars hotfixsteentje als glimmende oorbel.
Het lintje met de tekst is van PP1406 "Ribbons Party" en de ballonnetjes zijn gestanst met Creatable PP1401.
De "touwtjes" van het ballonnetje heb ik nog een paar keer gestanst als serpentines aan het plafond..........volgens mij is dit een swingend knalfeest!!

Ook nog even feestelijk nieuws:

Bij Margo was ik een van de gelukkigen en heb deze super leuke giraffenstans van Eline gewonnen



en met mijn kerstlabel 

ben ik in de top 3 gekomen bij Cards2Create. Altijd leuk maar wat niet leuk is: ook dit blog en de webshop gaan er mee stoppen. Zo heb ik er al heel wat zien verdwijnen dit jaar, zo jammer!!

Fijne dag,







Challenges:

zaterdag 21 november 2015

Winter Wonderland

Op het Don&Daisy Blog is vandaag Challenge 27 gestart, bedacht door Julie en ze wil graag kerstkaartjes zien. Komt dat even goed uit want daar zijn we vast allemaal volop mee bezig!
Kleine Daisy kan nog niet zo goed schaatsen, het is al heeel laat en zooo donker maar ze weet niet van ophouden!!


De basis is weer een witte kaart van 15x15 cm.
Er op van alles van MD: papier is PK9103 "Noir & Blanc", CR1347 "Winter Wonderland",
de sterren uit Designfolder DF3408, LR0354 "Big City horizon" en de schattige Daisy van het knipvel DDK3217 (weer van extra kleur voorzien met Promarkers en veegje witte gelpen) en er achter zit "Eline's Snowflake" LR0185.
Voor het contrast heb ik met potlood de omtrek van de stans LR0354 op witte cardstock nagetrokken en uitgeknipt en er daarna de zwarte stad op geplakt. 
De cirkels uit rode cardstock zijn gemaakt met een Crealies-stans met steekjes en daar ben ik nog even met een wit Derwent-potlood langs gegaan.
Verder heb ik nog Stickles Stardust en rode hotfixsteentjes gebruikt.


Bovenstaande sketch van de challenge bij Creaine was mijn uitgangspunt. Ik doe dit hoogst zelden en ik vond het ook best moeilijk (bijna opgegeven halverwege) maar nu ben ik toch blij dat ik de uitdaging ben aangegaan!
 
Fijn weekend allemaal,



Challenges:

Creaine-54/sketch-zwart-wit+ 1 kleur
WinterWonderland/1-2-3
Allsorts-338/at least 3 diecuts
BunnyZoe's-nov/dec- sparkle

donderdag 19 november 2015

Super cute hat

Zo heet deze leuke digi van Time4Tea Designs. Ik heb haar groot geprint en daarom verder niet veel poespas er bij. De blogdin die hem straks ontvangt houdt daar ook helemaal niet van en ik kan me daar prima in vinden want eigenlijk is dit toch wel een beetje mijn stijl: veel aandacht voor het plaatje, wat leuks er bij en klaar!

                                

Uit witte cardstock heb ik een tag van 10 x 16 cm gesneden.
Het DP met een glimmertje is van een smal langwerpig blokje van de Action van vorig jaar en die kleuren heb ik in de digi terug laten komen. Ipv sneeuw of flock heb ik met de witte gelpen allemaal witte stipjes op het bont van het mutsje gezet, moeilijk te zien op de foto maar in het echt een heel leuk effect! Daarna heb ik hem uitgeknipt met een klein wit randje rondom (pfff.....so not easy *lol*) en  verhoogd opgeplakt.
Op het laarsje als knoopjes groene hotfixsteentjes en daar zit er ook 1 van als puntje op de i van het woord "Christmas" van Joy dat ik twee keer heb gestanst en verspringend opgeplakt. Daar zit helemaal geen puntje bij maar zonder vind ik het gewoon niet leuk en daarom heb ik het rondje van het cirkeltje om het gat boven in er voor gebruikt. Dat cirkeltje is gemaakt met een Doohickey van Magnolia en daar zijn ook de enige dunne kerstbomen "slender firs" van.
Tot slot onderaan bolletjeslint en bovenin een stippenlint met nog een wit koordje er om gestrikt.

En dan nog even iets wat me best lang dwars zat en waarvan ik na lang denken toch heb besloten het op mijn blog te vertellen nu ik deze digi heb gebruikt:

Wie mij al langer volgt kan zich wellicht herinneren dat ik op 6 maart van dit jaar helemaal blij vertelde dat ik gekozen was om deel te nemen aan het internationale DT van Time4Tea Designs.
We werden bedolven onder de digis en moesten als een speer aan de slag, elke 2 uur kwam er een andere creatie op de FB-pagina maar ineens in mei uit het niets.........radiostilte en nooit meer iets uit Engeland gehoord!!! Geen enkele verklaring waarom , geen reactie op mails dus ik had al allerlei nare voorstellingen over heel ziek of zelfs erger maar na enig onderzoek bleek er niets aan de hand te zijn (talloze tweets over stapavondjes etc.!!). Ik vind dit onbegrijpelijk en op zijn zachtst gezegd ook niet erg fatsoenlijk!! Ik heb dan ook alles van mijn blog verwijderd want hier wil ik niet eens deel van uitmaken en mocht ik ooit weer benaderd worden zal ik dat ook zeker laten weten!!! 
Gelukkig zijn er talloze voorbeelden waar het gewoon wel allemaal klopt en het wel een feestje is om in een DT te mogen zitten maar zo kan het dus ook en zo zie je maar weer "het is niet alles goud wat blinkt"!!

Als ik her en daar verstek laat gaan met reageren:  soms rollen de kaarten hier van tafel maar dan ineens komt er niets uit mijn vingers -althans niet naar mijn zin! Ik moet dus echt alle zeilen bijzetten  om de kerstpost af te krijgen (ondanks 52 WTC) en blog uitsluitend in de avonduurtjes nog wat.
Vandaag is Mieke hier gezellig "kletselen" en gaan we ieder aan onze kerstkaarten werken en zaterdag ben ik bij Stella en ga ik kaartjes zonder plaatjes (leren) maken..........ben heel benieuwd of dat uit mijn vingers gaat komen!

Lieve groetjes,




Challenges:

zondag 15 november 2015

Happy Birthday

Op 12 november was Janneke jarig en dit kaartje heb ik aan haar gestuurd. Helaas is de foto lang niet zo vrolijk als het origineel maar daar hebben we deze donkere dagen vast allemaal wel problemen mee.


De basis is een witte kaart van 15x15 cm.
Het roze DP is uit een enig blokje van de Action dat ik deze zomer al had gekocht.
Uit roze cardstock een kader gestanst met de mooie mal van Marianne Design.
In mei kocht ik in Engeland het tijdschrift "Making Cards" met een bijlage vol beeldige papiertjes en plaatjes die bijna op een aquarelletje lijken en daar is dit er een van.
Het enige autootje vol presentjes staat ook een beetje symbool voor de aanstaande verhuizing van Janneke maar ik denk dat er dan wel heel andere dozen vervoerd zullen worden hihi!!
Ik heb er rondom met een zilverpen stiksteekje op getekend en het geheel is met foampads verhoogd opgeplakt.
Uit zachtroze seambinding heb ik een rommelige dubbele strik gemaakt met er op een stippenknoop die wel weer heel leuk bij het ene pakje op de auto past. Er in nog een klein hempcordstrikje.
Ook hier (net als bij de kaart voor Mieke op de 3e) heb ik weer cornerstansjes van Whimsey gebruikt. Het is een enige set van 4 verschillende hoekjes en ik heb ze veeeel te lang niet gebruikt.
Happy Birthday is gestempeld met roze inkt en daarna ben ik er nog met een glittergelpen overheen gegaan voor een beetje bling. Deze clearstamp (met nog veel meer leuks er op) kreeg ik bij een ander Brits tijdschrift....altijd zo leuk die extraatjes die er daar bij zitten!!

Mijn gelifte kerstkaart

is in de top 6 gekomen bij 

Ik zie aan het aantal dat er ook nieuwe volgers zijn bijgekomen. Hartelijk welkom  Marja en Petra , super leuk dat jullie mijn blog de moeite vinden!! Helaas heb ik bij een aantal geen idee wie het zijn want Blogger laat soms geen nieuwe koppies zien maar plaatst ze zo maar ergen tussen in heb ik begrepen. Heel jammer want ik had graag een tegenbezoekje gebracht!

Lieve groetjes,

woensdag 11 november 2015

Traditionele kerstkleuren

Omdat mijn golf-hedgie van een tijdje geleden een featured card was mag ik vandaag  gastdesigner zijn bij Challenge 54 van Scrapping4fun waar ze een creatie in traditionele kerstkleuren willen zien.
Zoals ik bij mijn kaartje van het weekend al schreef: ik ben al best een tijdje uitgebroed (vandaar de vele challenges onderaan) en nu kan ik dan eindelijk mijn "kerstei" laten zien!!


Uit zware Kraft heb ik een label in een leuk model geknipt maar daar is door alles er op niet zo heel veel meer van te zien (goh dat mij dat nu ook eens overkomt hihi!!).
Het gebruikte papier is van PB7044 "Eline's Woodland Christmas" en de randen zijn flink gedistressed zodat het wit al voor een sneeuweffect zorgt.
Rond het gat aan de bovenkant een Doohickey van Magnolia met rood en wit lint er door en een donkergroen organzalintje als strik met aan de uiteinden witte belletjes geknoopt.
Het schattige Snoesjesstempeltje is HM9474, ingekleurd met Promarkers en een veegje witte gelpen waar ik bij Snoes ook stipjes mee heb gezet op haar cape en laarsjes.
Op de sneeuw aan de voetjes Stickles Stardust en op de pompoms en bontrandjes Stampendous Fun Flock. Dat wilde ik al zo lang hebben want dit blijft prachtig wit en het ziet er zo heerlijk "poezelig zacht" uit. Ik wist dat 't ScrapAteljeetje het had dus direct  2 potjes meegenomen !!


Er achter met groene inkt "de herdertjes lagen bij nachte" van EC0099 "Eline's Vintage Christmas" gestempeld. Er boven uit rood DP twee sterren en wat muzieknoten (ponsje) in Kraft en rood geplakt. Het geheel weer gemat met een lichtgroen gedistresssed papiertje uit het blok.
Achter het plaatje een doily met rechts de LR0379 dennenboom uit Kraft en groen papier waar nog wat witte sterretjes CR1321 met een rood hotfixsteentje op zijn geplakt en aan de linkerkant uit Snowpaper de mooie CR1293 "Stars Semi Circle".
Onderaan een stuk heel donkergroen juteband van de Wibra op maat geknipt en er over een wit bolletjeslint geplakt.
Uit rood papier de kleine poinsettia's LR0142 gestanst met links de hulst LR0244 en uit Kraft de LR0286 Tiny's Pine cones (alleen de takjes) en de wantjes van Memorybox met een randje van hetzelfde rode papier en rode sterretjes er op geplakt.
Verder heb ik her en der correctievloeistof aangebracht voor het wintereffect.   
Rechts boven nog een houten sneeuwvlok die ik tijden geleden nav de 2e verjaardag van Scrapping4Fun had gewonnen en wat nu dus heel leuk uitkwam om te gebruiken.

Vandaag is Ben jarig en als jullie dit lezen zijn we op pad.
Eens in de zo veel jaren is net de nieuwste James Bond in de bioscoop en na een rondje stad met lekkere lunch gaan we ouderwets van dat spektakel genieten.
Aansluitend heerlijk uit eten dus een leuke dag en die wens ik jullie ook toe!

Lieve groetjes,






Challenges:
Cards2create-28/muziek
HobbyVision-43/kerst
AnmaCreatief-50/kerst
PB-november/anything Christmas
Scr@pcardschallenge-79/sneeuwsterren/vlokken en belletjes
De Egel-11/kerst
CCAYR-november/oh christmas tree
CraftyCalender/sparkle-bling-embellish
KIC- 72 /kerst
MDKreadivas-16/alles geht/frostig
InkyChicks-59/silent night

zaterdag 7 november 2015

Cupcake Birgitta

Ik geloof dat ik een nieuwe verslaving heb....liften!!!
Neen hoor, niet met een duimpje omhoog langs de kant van de weg maar wel bij het Lift Challenge Blog. Cornelie reageerde laatst met "niks brug te ver" dus ik ik heb weer met veel plezier een poging gewaagd!
 
Het is een kaartje (helaas niet zo'n scherpe foto) in de breedte geworden zonder tekstbanner, er staan tenslotte al genoeg woordjes op toch? 
 

Uit roze cardstock een basiskaart met er op witte cardstock.
Ook Liefs en Gefeliciteerd (Crealies) zijn uit hetzelfde witte cardstock gestanst en Cupcake Birgitta van CC Design zit op een van de woordjes. Gefeliciteerd goed op de kaart krijgen is nog niet zo eenvoudig want als het uit de stans komt is het  nogal "golvend" en best lastig om het weer keurig recht opgeplakt te krijgen.....hebben jullie daar ook last van?? Het stempeltje is ingekleurd met Promarkers en in haar ene staartje heb ik nog een roze touwtje geknoopt. Op de vleugeltjes en het wit van de cupcakes zit Stickles Stardust, op de kers en haar schoentjes en de stipjes op haar jurk Glossy Accents en voor nog meer bling heb ik er wat hartjes uit Snowpaper van MD tussen geplakt.

Wat een leuk resultaat zo zonder DP en best wel CAS. Woensdag ben ik er weer met iets totaal anders (beetje heel vol!!) want inmiddels ben ik uitgebroed *lol*!!
Fijn weekend,

dinsdag 3 november 2015

Gefeliciteerd

Vandaag is mijn lieve freubeldinnetje Mieke jarig en voor haar heb ik dit kaartje gemaakt met natuurlijk haar lievelingskleur paars. Ze "nult" vandaag dus het is niet zo maar een verjaardag maar een heel bijzondere en de uitgestanste 40 met een mooie vlinder pronken op de binnenkant van dit kaartje! 


De basis is een witte kaart van 15x15 cm.
Er op paarse cardstock en dan papier uit een groot blok van de Action.
De prachtige stans met de bloemen is van Marianne Design.
Een tijdje geleden kon ik in mijn grote pot vol knopen niet 2 dezelfde vinden, nou in mijn "lintenwinkel" had ik zowat hetzelfde probleem: het ene te smal, het andere te breed, te dik, te paars  etc.etc.!! Uiteindelijk voor witte seambindig van The Ribbon Girl gekozen en toch nog problemen om het er super netjes in te krijgen..... pfffffffffff wat hebben we het soms toch moeilijk hihi!! 
In de bloemen een paarse hotfixsteen en die zitten ook op de corners van Whimsey.
Gefeliciteerd is van Crealies. Het kleine vlindertje is gemaakt met een Mireille ponsje.

Zo gaaf om te zien dat ik met dit kaartje

                            

een topplekje heb gekregen bij die enige  Liftchallenge met gescheurde randjes,  wat een leuk begin van de nieuwe week!!
 
Groetjes vanuit een stralend Groningen, we hebben al heerlijk gewandeld in het zonnetje!!

Challenges:

zondag 1 november 2015

Winter

Stempeleinmaleins bestaat 6 jaar en daarom hebben ze een leuke bloghop en een challenge: gebruik een van onze voorbeelden en maak er een creatie mee.


Ik heb gekozen voor Schneeflockenkarte maar heb er geen kaart maar een hanger van gemaakt.
De grootste maat uit Kraft, bewerkt met correctievloeistof.
Daarna een kleinere maat met papier van Studio Light Scandinavian Christmas, de randen bewerkt met Vintage Photo Distress inkt.
Een ronde Scallop Spellbinders uit Kraft met er op een cardtopper van Don&Daisy die ik ook nu weer zelf met Promarkers wat meer kleur heb gegeven. Onder de schaatsen en langs de sneeuwrand heb ik Stickles Stardust gedaan.
Uit snowpaper van MD de semi circle en de losse snowflakes gestanst met in het hartje een pareltje in precies de kleur van het papier.
Tussen de 2 lagen papier een organzalint geplakt, jute strikje er om en ook daar een snowflake met een plakpareltje op.
Winter is van Joy, 2x uit Kraft gestanst voor de stevigheid, bewerkt met correctievloeistof en ook hier Stickles Stardust op gedaan.

Lieve groet vanuit een super mistig Groningen, we hebben op een enkele uitzondering na de zon niet gezien deze week, zo jammer!!




Challenges:

ABC/U=unlimited (anything goes)
TheRibbonGirl-november/anything goes