donderdag 31 maart 2016

Nog een Kerst-Snoesje

Ook deze kerstdonderdag doe ik weer mee want ik had nog een derde Snoesjeskaart in de maak maar die was net niet op tijd af. Dit is mijn nummer 11 en hierna zit er vast weer voor lange tijd de klad in hihi!


De basis is een kleine witte kaart.
Het DP is uit Pretty Papers Bloc PB7044 Eline's Woodland Christmas, de randjes een beetje geruwd.
De stans in het midden is van Noor en heb ik ooit van iemand gedraaid. De hoger liggende delen heb ik op slechts een paar plekken bewerkt met een groen potlood.
Het verhoogd opgeplakte plaatje is weer van het knipvel DHM0075 en met Promarkers bijgekleurd.
Langs de rand heb ik mosgroene Stickles gedaan en op de sneeuw Stickles Stardust.
De bomen zijn slender firs van Magnolia en de groene en rode hotfixteentjes zijn uit mijn voorraad.

Fijne dag,






Challenges:

52WTC

vrijdag 25 maart 2016

Twee maal Beterschap

Twee maal beterschap en twee dagen achter elkaar een post, dat doe ik eigenlijk bijna nooit maar deze opkikkerkaartjes heb ik de afgelopen maand verstuurd en met de eerste doe ik op de valreep mee aan de Liftchallenge 102


De basis is een vierkante kaart uit roomwitte cardstock.
Al het DP is uit de CE-Paperstack Poppie Fields en ik heb alle randen gedistressed en bewerkt met  Vintage Photo. De bloemenborder onderaan heb ik uit het DP geknipt en het eea weggelaten omdat ik het zo beter vond passen. Ook de poppy, knoppen en het vlindertje heb ik uit het DP geknipt.
Beterschap is van een grote clearstamp van MD.
Uit appelgroen crispy lint een strik en er op een lieveheersbeestje uit eigen voorraad.

De 2e is wel even heel iets anders:


De rand uit witte cardstock is gemaakt met de On the Edge #8 van Crealies en daar zijn ook de andere stansjes van......ik ben echt groot fan geworden, ze zijn zo leuk om net dat beetje extra aan je kaart te geven!
De schattige plaatjes zijn van internet, ingekleurd met Promarkers en op de vissenkom zit Glossy Accents.
Het zonnetje is uit een stukje Basic Grey designpapier gestanst en Beterschap 2x  uit zwarte cardstock en deze keer in een keer helemaal recht zonder lineaal *lol*! Het ligt dus ook aan de dikte van je cardstock of ze gaan kronkelen of niet!!!!.
Links en rechts op het stukje witte cardstock heb ik kleine stukjes van de  Bits&Pieces #11/Sparkle gestempeld met Memento Gray Flannel inkt......... 't is net of de kat gekrabd heeft hihi!

Bij Scrapping4fun is het kaartje voor Laura een featured creation en mag ik GD zijn, altijd leuk!.


Lieve groetjes,


Challenges:

LTSCB-74/anything goes

donderdag 24 maart 2016

Kerst-Snoesjes


Op deze 12e kerstdonderdag laat ik twee kaartjes met Snoesjes zien en met de onderste doe ik mee aan de challenge op het MD Blog. Mijn teller staat nu op 10 dus ik loop achter maar zo lang ik af en toe meedoe komt het eind van het jaar gelukkig toch goed.



De basis is een kleine kaart uit witte cardstock die ik heb bewerkt met de Snow Folder DF3419.
Er op een al wat oudere maar oh zo mooie LR0236 Anja's Large Oval uit witte glanscardstock.
Het blauwe papier er achter is uit het Pretty Papers Bloc PK9098 Jingle Bells.
De Crealies stitched circle heb ik 3x uitgestanst uit DP van het Pretty Papers Bloc PB7044 Eline's Woodland Christmas.
Oh denneboom is het onderste deel van de CR1329, gestanst uit blauwe cardstock en bewerkt met witte gelpen.
De kerstboom is van Dee's Distinctively, uit groen papier van Pretty Papers Bloc PB7022 Eline's Vintage gestanst en bewerkt met correctievloeistof.. Hij past zó leuk bij de bomen op het plaatje uit het knipvel DHM0075 dat ik zoals altijd weer heb bijgekleurd met Promarkers.
Op de sneeuw zit Stickles Stardust.



Uit witte cardstock als basis de grootste stitched circle van Crealies gebruikt.
Een maat kleiner het bolletjespapier uit Pretty Papers Bloc PK9053 en daar heb ik met potlood nog een groene rand langs getrokken als contrast.
Met 2 stitched circles de rand gemaakt uit groene cardstock en er in weer een plaatje uit het knipvel DHM0075 en ook dit heb ik weer met Promarkers bijgekleurd. Op de pompoms zit Fun Flock en daar heb ik ook wat sneeuw mee gemaakt.
Oh Denneboom is weer van de  CR1329 en hier heb ik juist het onderste deel vanaf geknipt. Het hoge gedeelte is ingekleurd met een Promarker en daarna heb ik er Stickles Stardust op gedaan.
Uit Snowpaper heb ik nog een paar sneeuwvlokken van de CR1335 gestanst.
Het lint, bakerstwine en de charm zijn uit eigen voorraad.

Er staan ook al wat verjaardagskaarten te pronken op de kast, zó leuk en des te langer kan ik er van genieten!!!

Fijne dag,





zondag 20 maart 2016

Sending you flowers

Voor mijn jarige vriendin Vicki in Amerika heb ik deze bloemengroet met Hollandse tulpjes gemaakt. Ze heeft heeel lang geleden in Nederland gewoond, haar man werkte op vliegveld Valkenburg en daar stond altijd een bloemenman met tulpen voor 1 gulden ........those were the days want nu zijn we al blij met een bosje voor 3 Euro!!!


Ik heb van het ticket van DDD een drieluik gemaakt uit roomwitte cardstock.
Daar op lichtbruin Kraft-cardstock en daarna het groene DP uit de paperstack Life&Garden van Craft Emotions. Nicole had haar DT het eea opgestuurd en met passen en meten kreeg ik er precies de 3 tickets uit!
Alle randen zijn bewerkt met Vintage Photo distress inkt.


Van Life&Garden zijn ook de donkergroene fles, de "schutting" achter het meisje, de grashark (alle tanden heb ik losgeknipt) en de schop. Dit zijn plaatjes die je kunt uitknippen en de schop heb ik met foampads verhoogd opgeplakt.
De tulpjes zijn een randmal van Craft Emotions, ingekleurd met Promarkers en daarna in stukjes geknipt en verdeeld over het drieluik.
Het 3D-meisje zat bij dat speciale feestpakket van Joy waar ook de DDD-ticketmal bij zat. Zoals altijd heb ik ook dit plaatje met Promarkers bewerkt en vooral de blouse een andere kleur gegeven zodat alles beter bij elkaar past en er vooral wat vrolijker uitziet. Op de strik op haar hoed zit een hotfixsteentje voor de bling!
Sending you flowers CR1310, het vogeltje LR-0205 op de fles, de tak (oude Creatable waar ik de grote vogel van heb afgeknipt) en het vogelhuisje LR0206 zijn allemaal van Marianne Design.
Het zonnetje is van Crealies, het houten vlindertje van Xenos en het jute touwtje aan het vogelhuisje en de strik op de schop zijn uit mijn eigen voorraad.

Lieve groetjes,



Challenges:



donderdag 17 maart 2016

I WANT TO BREAK FREE............Reminder Challenge#3 Craft Addiction

Kennen jullie dat lied van Queen waar Freddy achter de stofzuiger loopt?? 
Daar moest ik direct aan denken toen ik aan een verjaardagskaart voor schoondochter Laura begon die de 15e ook 32 is geworden (en waar ik een paar jaar geleden een Dyson stofzuiger mee heb gekocht!).
Deze kaart is tevens mijn reminder voor  Challenge#3-CraftAddiction: alles behalve vierkant!


En waarom "I want to break free"???
Nou niet om net als Freddy aan de dagelijkse huishoudsleur te ontsnappen (al is dat niet echt de hobby van de 2 dames *lol*) maar omdat ze na veel gepieker haar baan in het Museum heeft opgezegd!
Lang heeft ze vrijwilligerswerk en diverse kleine baantjes met heel veel plezier gedaan en eindelijk kreeg ze na 4 jaar de felbegeerde baan die perfect aansloot op haar Masters Museum Studies maar helaas.........om diverse redenen doodongelukkig en dikke stress!!
Met Kerst alles thuis eens goed op een rijtje gezet en op aandringen van Sylvia de knoop doorgehakt.
Gelukkig heeft ze ook nog een andere baan (digitaliseren van een museumcollectie) voor 2 dagen per week met leuke collega's en wat nog veel belangrijker is: met waardering!!
Omdat baby's in de UK pas met 1 jaar naar de crèche mogen hebben vrienden gevraagd (einde zwangerschapsverlof) of ze 1,5 dag op hun in augustus geboren dochtertje wil passen en zo is haar week aardig gevuld met leuke dingen ipv zorgen!
 
Maar nu de kaart met een stempeltje dat alles weer met elkaar verbindt: Emily vacuuming  van Wild Rose Studio. Niet bij Nicole in de shop (in heel NL zie ik hem niet meer) maar wel bij Bunny Zoe's in Engeland en aangezien ze met haar winkel en blog stopt, ook nog in de uitverkoop!


De basiskaart is gemaakt met de Dutch Doobadoo Shape Art-ruit uit witte cardstock maar daar is niets meer van te zien omdat het oranje DP dezelfde maat heeft.
Het gebruikte DP is allemaal van Studio Light Light en wel uit de paperpads #25, 28 en 29.
Elke pad heeft de leukste combinaties maar alles door elkaar gebruiken gaat dus ook heel goed!
De randjes zijn allemaal een beetje geruwd.
Het leuke stempeltje is als altijd met Promarkers ingekleurd, uitgeknipt en met foampads verhoogd opgeplakt en ook het veegje witte gelpen als accentjes hier en daar ontbreekt niet.
De tekst op de banner heb ik van internet, de randen bewerkt met Vintage Photo, op de uiteinden 2 brads en met foampads een beetje golvend opgeplakt..
Onderaan een klein stukje van de Marianne Design chickenwire folder.
De postzegel met Happy BDay is van de Sending Messages van Joy en daar is ook xoxo van dat ik een paar keer rond het plaatje heb gestempeld.
De bloemen, besjes en houten vlinder zijn uit mijn eigen voorraad, het grote blad (JOY6003/0037) er onder is een wat oudere stans en staat niet in de shop maar bij interesse kan Nicole daar vast wel aankomen.

Even een kleine gezondheidsupdate en vooral dank je wel zeggen voor alle lieve reacties op het blog, de meelevende mailtjes en de beeldige kaarten die ik van Marjan en Gerie heb gekregen,  zó lief!!
Het lijkt er op dat de vreselijke buikpijn door iets in de maag wordt veroorzaakt dat de darmen prikkelt en ik heb nu medicijnen. Het leek heel goed te gaan maar helaas toch weer een paar akelige dagen gehad, ik maak de kuur af en duim!!
Tot ieders stomme verbazing werd bij de echo vocht in een hartzakje geconstateerd dus nu moet ik naar de cardioloog voor verder onderzoek.
Ben heeft een ontsteking in de knie die maar dik blijft en zeer doet dus daar wordt een foto van gemaakt en intussen ook aan de pillen. Ook al hangen we de vlag nog niet uit, we blijven hoopvol en het stralende lentezonnetje is natuurlijk de beste medicijn!!
Voor wat betreft de creadip: ik werk altijd weken vooruit dus wat jullie zien is al een hele tijd geleden gemaakt maar ik begin er weer zin in te krijgen dus ook dat gaat de goede kant op!!

Fijne dag,






Challenges:

Scrapping4Fun-60/anything goes
CraftyFriends-27/anything goes
Addictedtostamps-122/any shape                                
BunnyZoe'sMarch/fav stamp company (Wild Rose)
Stempelsonne-bis 31.3/alles geht

woensdag 9 maart 2016

BONJOUR.............

Vandaag is Danoesja jarig!!
Ze houdt van zachte kleurtjes en heeft warme herinneringen aan Parijs en laat ik dat nu toch allemaal vinden in een keigaaf blokje van de Action!
Vorig jaar kreeg ze ook al een "Frans kaartje" van me maar of dit nu een jaarlijkse traditie wordt.............on verra hihi!!  


De basis is een witte kaart.
De enige digi is van CC-Design "Shopping Nancy" en ze is weer ingekleurd met Promarkers in de kleurtjes die in het DP zitten.
Het roze polka dots DP is van Bo Bunny en heb ik uitgestanst met de stitched vierkant van Crealies.
De Eiffeltoren is van Marianne Design en heb ik eerst uit zwarte en daarna uit zilveren glanscardstock gestanst. Het "menubord" is een stempel van Magnolia en bovenaan zit uit het zilveren cardstock een fototurner van de COL1388 van Marianne Design.
Het spreekwolkje is van Crealies en Oh lala is weer van Marianne Design (hoort bij de French Cats) en heb ik gestempeld met Memento "London Fog".
Uit het DP heb ik wat vlindertjes geknipt en extra opgeplakt aan de onderrand en bij het plaatje en hetzelfde heb ik links bij de vlieger gedaan.


Fijne dag, hier is het fris maar stralend!
Helaas is de gezondheid van manlief en mezelf een stuk minder stralend. Er lopen nog wat onderzoeken en vrijdag hoop ik meer te weten en anders gaat het zoekplaatje gewoon verder: ben dus nog steeds niet erg aktief in blogland en zit jammer genoeg ook een beetje in een creadip........  

Challenges:




donderdag 3 maart 2016

Challenge #3 CraftAddiction - alles behalve vierkant

Vandaag gaat al weer de 3e challenge bij CraftAddiction van start en ik heb hem gecombineerd met de verjaardagskaart voor dochter Sylvia die op 6 maart 32 jaar wordt......waar blijft de tijd????

De basis is met een Dutch Doobadoo mal gemaakt uit witte cardstock., de randen bewerkt met Memento London Fog inkt. Er op grijze cardstock en dan vellum waar ik een spinnenweb op heb getekend met zwarte viltstift, witte en zilveren gelpen en daarna ben ik er ook nog willekeurig met transparante lijm over gegaan zodat het hier een daar glimt! De randen zijn donker gemaakt met de zwarte viltstift en daarna ben ik er ook weer met wat zilver langs gegaan....een rommeltje dus hihi!!
Nu hoor ik jullie denken...spinnenweb?? Het is toch geen Halloween??
Neen gelukkig niet want daar heb ik dus zo niets mee maar Sylvia is dol op stripboeken en op het moment vooral van
een soort vrouwelijke Spiderman! Ze heeft er zelfs een leuke sweater van en in haar study hangen mooie ingelijste platen aan de muur en zo is dus het idee ontstaan.

 
Maanden geleden mocht ik digis uitzoeken bij The Paper Shelter en daar is dit er een van. Hij heet  "Mad about Comics", leuker kan toch niet?? Zoals altijd is ze ingekleurd met Promarkers, een Derwentje en veegje witte gelpen hier en daar en daarna heb ik haar uitgeknipt.
Uit zwarte cardstock een stitched cirkel van Crealies gestanst en daar het plaatje met foampads verhoogd opgeplakt. Ook het spreekwolkje is van Crealies, rondom heb ik kleine zwarte stipjes gezet en WOW (alfabetje Studio G.) heb ik er met Memento Tuxedo Black op gestempeld.
Op internet wat plaatjes van Spider Gwen opgezocht en op de voorgrond ligt heeeeeeel klein het eerste stripboek dat ooit is uitgebracht en die kleurtjes heb ik op de digi terug laten komen.
De gele en zilveren sterretjes zijn uit mijn voorraad.
Happy Birthday is ook van Crealies en heb ik 2x gestanst voor meer volume.
 
Ook de andere dames van het DT hebben super leuke inspiratievoorbeelden gemaakt dus doen jullie weer net zo enthousiast mee als de vorige twee keer?? Nicole stelt weer een mooie prijs beschikbaar en zoals je ziet er is meer dan genoeg leuks te koop bij CraftAddiction!
 
Lieve groetjes,
 
Challenges:
 
TCPC/anything goes
PFP-335/girls only
TPS-238/bingo (sentiment, digi, buttons)

dinsdag 1 maart 2016

Alles Liebe.................

Vandaag staat dit kaartje op het Don&Daisy blog als mijn DT-bijdrage. 
Ik heb het naar mijn lieve nicht Daniela gestuurd die de 26e februari jarig was en gelukkig is het aangekomen want mijn kerstkaart heeft het helaas nooit gered.


Ik heb een stair-step-card gemaakt uit witte cardstock. 
Al het gebruikte DP is van een enig blok van de Action en dat was eigenlijk het uitgangspunt voor deze kaart want Danny houdt onwijs veel van bloemen en is gek op tulpen (ze spreekt echt heel goed Nederlands en Moritz ook al een paar lieve woordjes, zo leuk!)
De stempel is Daisy DDS3317 "finding a crocus".


Als vanouds is de stempel weer ingekleurd met Promarkers en het jasje is deze keer gepaperpieced met weer een ander stukje van het leuke papier en als knoop heeft ze een blauw hotfixsteentje.
Onder het afdrukje zit de Craftable CR1344 gestanst uit blauwe cardstock.
De schattige vlindertjes zijn gemaakt met de CR1345.
Het hekje is LR0205 en heb ik eerst uit donkerblauwe en daarna uit heel lichtblauwe cardstock gestanst. Ook het schattige vogeltje en het huisje zijn van de LR0205. Het vogeltje heeft een hotfixsteentje als oogje gekregen. Het gietertje is  van de LR0260.
De wolkjes zijn gemaakt met een stans van Memorybox en het zonnetje is van Crealies.
Als kers op de taart: Duitse woordstansjes van Crealies, zo leuk voor de familie daar!!
Alle gelinkte artikelen zijn van Nicole's webshop CraftAddiction.

Fijne dag, 




Challenges:

PB&More-February/anything goes
StampingSensations-February/anything goes
SimonSaysWednesday/anything goes
Asyoulikeit/fav and why (birthday cards and personalize them with a theme)
WinterWonderland/use a sentiment
CraftyFriends-26/floral
TCPC/anything goes
PFP-335/girls only
AnMaCreatief-54/voorjaar/ lente/pasen
ABCC/C=cute
CuttlebugMania/welcome spring