vrijdag 19 april 2013

Condoleancekaartje

Op heel veel blogs heb ik ze in de loop der tijd al voorbij zien komen en me afgevraagd of ik, indien nodig, ook zelf een condoleancekaartje zou kunnen maken want ik vind het absoluut niet eenvoudig. Nu had ik er een nodig en dit is het geworden.


De basis is een kaart uit Kraft, daar zachtgrijs glad cardstock op geplakt, de randen een beetje gedistressed. Op een ander stukje Kraft met Versamark het prachtige "Silhouette Grass"  van Hero Arts gestempeld en met Zing Opaque White geembost. De bovenrand heb ik gescheurd en de randen bewerkt met Walnut Stain.
De vlinders heb ik uit een Vintage pad van de Action geknipt.

Van de week ben ik ook nog in de prijzen gevallen, altijd zo leuk!!

Gewonnen bij Desert Islands met Tilda onder de paraplu
en in de top 3 bij Bearly Mine met de balletkaart voor India

Het is een beetje stil van mijn kant. Druk in de weer geweest in de tuin, een dagje heerlijk shoppen met een vriendin in Amersfoort, bezoek  en........even geen puf voor bloggen en freubelen, sorry!!

Fijn weekend,

zaterdag 13 april 2013

April showers bring May flowers

Door mijn trip naar Newcastle was ik niet in de gelegenheid een verjaardagskaart voor Annemarie te maken en inmiddels zijn ze ook nog verhuisd dus  ipv het standaard "nieuwe woning" kaartje dacht ik aan een beetje regen nu en straks hopelijk een tuin vol bloemetjes op hun nieuwe stekje!

De basis is een witte kaart. Het oranje papier is van de paperpad "Happy Days" van Papermania en het "bonte" papier is van het Kruidvat, ik had echt zin in knalkleurtjes!!!!!
Een paar van de bloemetjes heb ik nogmaals uitgeknipt en een beetje laten opstaan door met de ronde achterkant van een embossingtool in het midden te wrijven. In de harten een oranje pailletje geplakt met in het midden nog een wit Perlenpen-stipje. Hier en daar ook een extra bijtje geknipt en een dotje Stickles op de vleugeltjes gedaan. De witte bolletjesranden zijn wat je over houdt als je de Notebook-Edge van DieNamics uitstanst, veel te leuk om weg te gooien zoals je hier ziet!
De bloemknopen komen uit Amerika en in de twee grootste zit een strik van haakkatoen. Het sentiment is gemat op oranje cardstock.


"Tilda in summer rain" is uit de Sweet Rainbow Collection en passend bij het bonte papier ingekleurd met Promarkers, Derwent en de witte pen, op het plasje aan haar voeten en wat regendruppels zit Stickles. Ze is gemat op roze cardstock en rondom het afdrukje heb ik gaatjes geprikt. Verder nog twee parapluutjes van Memory Box, heel licht ingekleurd met Karismapotloden zodat de structuur van het cardstock goed te zien is, geeft een leuk "stof"-effect!

Er is ons lente beloofd dit weekend, in Groningen helaas (nog) niet dus ik hoop dat jullie meer geluk hebben, fijn weekend!



Challenges:

MidweekMagnolias-56/april showers
Magnolialicious/buttons, bows or beads
YMAM-11/alles mag
MarvelousMagnolia-22/pretty in pink
SimonSays/april showers and/or spring flowers
PolkaDoodles-15/april showers
SisterAct2/anything goes
Moving along with the times/inspired by a song (singing in the rain)
DesertIsland-51/sweetpea (colourful,sentiment,song, buttons, Stickles,2 dies)
Duymelot-april/lente-bloemen

dinsdag 9 april 2013

You make me feel like dancing

Kleindochter India van mijn vriendin Hetty wordt al weer 7 jaar.
Ook voor deze verjaardag van de kleine danseres heb ik weer iets in de balletsfeer gemaakt en nu met de schattige digi "Lil Ballerina" van Mo Manning.
Eigenlijk wilde ik ook eindelijk eens een heel wit kaartje maken -zag een paar leuke uitdagingen- maar vond het toch een beetje saai voor een keine meid dus ........snel op de roze toer gegaan!


De voorkant van de kaart door de CB gehaald met de muzieknotenfolder van Crafts Too en daarna de noten gekleurd met Derwent en er Stickles op gedaan.
De vlaggenlijn, bloemen en blaadjes zijn gekregen (witte) stansjes van Magnolia en heb ik allemaal met Promarkers roze gekleurd en daarna nog bewerkt met de witte Tim Holtz Distress Marker. India is gestempeld met het houten alfabetje van Studio G en daarna ben ik er nog met roze gelpen over gegaan.
De vilten rolroos is gemaakt met een Creatable van MD en heeft een zilveren hotfixsteentje in het hart en hier en daar ook Stickles.....India is dol op glitter en bling!!!

                              

De digi is ingekleurd met Promarkers en Derwent. Ze is uitgestanst met een SB-circle en er onder de SB-scalop uit een roze ruitje. Overal wat Stickles-stipjes, een balletschoentjescharm aan een roze/witte bakerstwine strikje en nog wat zilverkleurige hotfixsteentjes. Het kadertje waar ik met gelpen en Stickles 7 op heb geschreven is van een Cuttlebug alfabet en net als de rest met Promarker en Distress Marker gekleurd.
De tekst is van een Noor/Joy clearstempel die ik voor mijn verjaardag heb gekregen.

De afgelopen tijd is er een paar keer naar onze Sylvia gevraagd dus hierbij een update.
De kraag om haar nek ivm de beschadigde nekwervels mocht af, een grote en vooral fijne stap vooruit na weken dag en nacht dat ding om.
Ze had veel last van haar ogen maar de neuroloog verzekerde haar dat het absoluut niet van haar hoofd/nek kon zijn en op zijn aanraden is ze naar de opticien gegaan. Gelukkig bevestigde die wat de arts ook al dacht....niks bijzonders, gewoon reactie op het ongeluk en alle kneuzingen en als oppeppertje heeft ze zichzelf maar direct op een vrolijke nieuwe bril getrakteerd.
Nu kan ze ook eindelijk iets aan haar kapotte gebit laten doen maar.......het is bijna niet te geloven......haar tandarts heeft ook een auto-ongeluk gehad en rugletsel opgelopen dus ook hier geldt..........geduldig zijn.
De wonden zijn genezen dus nu blijft alleen het strompelen op krukken over tot het gebroken been ook weer okay is. Maar ze heeft geen pijn, is heel opgewekt en het lijkt er soms een beetje op of ze het "verplichte niets doen" best wel lekker vindt...we blijven lachen en zijn allemaal heel gelukkig dat ze er zo vanaf is gekomen!!!!

Liefs,



Challenges:

SimonSays/happy B-day
DP2-179/fabric and Mo-image (felt flower)
PlayinginParadise-111/embossing
SCC-45/vlaggetjes
TotallyGorjuss-178/anything goes with sparkle
RibbonGirl-april/add flowers
Stempeltraueme-10/monochrom
BunnyZoes-april/favo colour combo
BearlyMine-81/anything goes
NMWC-8/colour combo

vrijdag 5 april 2013

Deurhanger voor Wietse

Van trotse Oma Joukje hoorde ik dat Geertje moeder was geworden van haar derde zoon.......Wietse!!
Als je deze 3 namen langs ziet komen dan denk je al aan Friesland of op zijn minst aan Nederland. Iets met pompeblêden heb ik helaas niet maar dit papier van Het Kruidvat is toch ook wel heel erg Hollands met lekkere stoere jongenskleurtjes. Op de Magnolia tag staat aan de andere kant iets geschreven.


Maar hoe leuk ook, het plaatje viel in het niet tegen deze "drukke" achtergrond dus heb ik voor de voorkant snel een ander velletje gezocht met dit als resultaat.


De basis is donkerblauwe cardstock.
Het kleine schatje is "baby with teddy" van LOTV en is ingekleurd met Promarkers en de witte pen is ook weer gebruikt. Hij zit op een mini doily van Magnolia en daar onder zit blauw band van de Wibra. Drie kleine houten Xenos-sterretjes maken het plaatje af.
Er onder een nieuw (gekregen) stansje van Magnolia, 3 hotfixsteentjes er op geplakt en de tekst is van een Eline-clearstamp. Er naast twee knoopjes, op de donkerblauwe staat Baby Club.
De vlaggenlijn van Joy uit aqua cardstock gestanst, er onder een maatje groter uit de blauwe cardstock geknipt. "Wietse" heb ik op bruine cardstock gestempeld met Versafin, geembost met Zing White Opaque en verhit met de heattool en daarna uitgeknipt en op de vlaggetjes geplakt.
Boven in "SSst" gemaakt met het typeset alfabet van Tim Holtz, een houten berenknoopje uit Engeland en aan een blauw geruite strik hangt nog een aqua-berenknoopje aan een touwtje.

Groetjes en dank voor het langskomen en de leuke reacties, kijk er nu al weer naar uit!




Challenges:

TotallyGorjuss-177/something blue
ScrapCardsChallenge-45/vlaggetjes
WOC-73/buttons and bows
Kleurenfestijn-april/alles mag
CraftyRibbons-42/anything goes with ribbon
Stempelsonne-86/Menschen-Tiere

maandag 1 april 2013

Pastel tag

Een nieuwe maand dus tijd voor de nieuwe Candy/Uitdaging van Krea2Day: gebruik pasteltinten.

Mijn inspiratievoorbeeld is weer de tag die ik ook voor mijn vriendin in Amerika had gemaakt. Deze keer had ik gelukkig geen zorgen dus nu is hij wel helemaal naar mijn zin, zelfs een beetje heeeel vol voor mijn doen!
Zoals jullie gewend zijn, ook deze heeft een bestemming en is inmiddels naar de bijna jarige Sieta gestuurd. Die mailde dat ze de envelop dicht laat tot de 7e en NIET op mijn blog of dat van Cynthia gaat kijken...........wat een zelfbeheersing!!!!!!

Hier staat hij op het ezeltje, straks nog een keer liggend met de lichtval net weer even anders.

     

De basis is Kraft en het gebruikte DP (niet veel meer van te zien..........oeps nu is het mij dus ook overkomen hihihi) is van de Nitwits Heavenly Collection die bij het tijdschrift Simply Cards & Papercraft zat.
De schattige Tilda (dank je wel Thea!!) heeft al een plantje voor de tuintafel gekocht en heeft heerlijk haar jasje open...zou het eindelijk echt lente worden????? Ze is ingekleurd met Promarkers en witte pen en heeft hier en daar een glimmertje gekregen.

                  

Wat heb ik gebruikt:
Roosjeslint (MD) met stukje roze parelketting van de Action er onder. Twee zelfgemaakte pins en op de kleinste piepkleine strikjes van roze en blauw borduurgaren (om het oogje van de pin te verdoezelen!!). Adage-ticket van Tim Holtz. Diverse kleine vlindertjes uit het DP met een klein Mireille-ponsje en er wat Stickles op gedaan. Twee hartjes van Joy uit DP, houten vogeltjes van de Action, de Craftable bloemenrand ovaal van MD in stukjes geknipt en bewerkt met blauwe Promarker en Stickles en verder veel bloemen met wat besjes uit mijn voorrraad.
Boven in een roze vlinder-eyelet, blauw en wit lint uit de voorraad en als laatste een jute strikje.

Doen jullie weer gezellig mee????




Challenges:

PassionforPromarkers-191/bingo (ribbon, free, blooms and die-cut, free, glitter
Simon Says/anything goes
Midweek Magnolias-54/favourite stamp
CraftyRibbon-42/anything goes with ribbon
MarvelousMagnolia-20/wings (tiny butterflies and birds)
FairyTale-64/tags
Nadia-53/bingo (kraft, dies, roze en lint, dies, blauw)
RibbonGirl-march/Magnolia only & flowers
ThePrettyLittleRibbon-21/spring is in the air
YMAM-10/voorjaar
Crealing-april/tag